Nem mehet iskolába, akinek nincs oltása

Aki nem kapta meg a kanyaró elleni kötelező védőoltást, a jövő héttől nem látogathatja az oktatási intézményeket, döntötte el a Munkácsi Városi Tanács, írja a zakarpattya.net.

A Latorca-parti város önkormányzatának oktatás-, ifjúság- és sportügyi osztálya éppen a rendelet részleteinek kidolgozásával foglalkozik. A szigorú intézkedést a tömeges kanyarós megbetegedésekkel indokolják. A terv szerint sem az iskolát, sem az óvodát, sem a művészeti iskolákat nem látogathatják azok a gyerekek, akik híján vannak a védőoltásnak. Csak azokat engedik be ezen intézményekbe, akiknek igazolásuk van ennek ellenkezőjéről.

Az illetékesek hangsúlyozzák, hogy Ukrajna „A lakosság fertőző betegségek elleni védelméről” szóló törvénye 15. cikkelye értelmében cselekednek, mely kimondja, hogy a beoltatlan gyerekek nem látogathatják a gyermekintézményeket. Emlékeztetnek rá, hogy az egészségügyi és az oktatási minisztérium még tavaly szeptemberben közös levélben hívta fel az önkormányzatok vezetőinek figyelmét erre a lehetőségre.