Moszkal alkalmazná a magyar módszert

Ungváron munkamegbeszélést tartott Hennagyij Moszkal és a Magyar-ukrán Kereskedelmi és Iparkamara (MUKIK) delegációja, olvasható a carpathia.gov.ua-n.

A találkozón részt vett Brenzovics László parlamenti képviselő és Viktor Mikulin, a kárpátaljai megyei közigazgatás helyettes elnöke is. A felek memorandumot írtak alá a kamara és a közigazgatás hosszú távú együttműködéséről, melynek célja, hogy közösen találjanak megoldást a kárpátaljai szilárd hulladék feldolgozására.

Gelb Sándor, a MUKIK elnöke megjegyezte, hogy a Magyarországon használatos szortírozási és feldolgozási technológiák révén a hulladékból komposzt és speciális műtrágyák állíthatók elő. A szemétből származó szerves összetevőket nagyszerűen fel lehet használni talajjavításra a mezőgazdaságban. A hulladékfeldolgozás ekképpen jövedelmező és anyagilag stabil vállalkozássá tehető.

Moszkal kifejtette, a hulladékfeldolgozás terén bevethető új technológiák felhasználása igencsak aktuális Kárpátalja számára, ezért a megye nyitott az együttműködésre.