Autóbehozatal: belehúzott a vámhivatal

A kárpátaljai vámhivatalok szerdán, egyetlen nap alatt több mint 500 külföldi nyilvántartásba vett járművet regisztráltak, ami rekordnak számít – írja a Goloskarpat.info.

A módosított vámkódex és az adótörvény hatályba lépése, azaz 2018. november 25-e óta a Kárpátaljai Megyei Vámhivatal 11786 külföldi nyilvántartásba vett járművet regisztrált. A külföldről behozott járművek 734 millió hrivnyával gazdagították a költségvetést. A tulajdonosok autónként átlagosan 3600 dollár vámot fizettek be.

A hírportál emlékeztet arra, hogy

2019 február 22-én éjfélkor lejár a kedvezményes időszak, amely alatt jelentős, 50 százalékos engedménnyel vámolható el és legalizálható a külföldi regisztrációjú autó. Megindított vámeljárás, vagyis minden szükséges dokumentum benyújtása esetén 22-e után is él a kedvezmény.

Február 23-án 00:00 órától a vámilleték teljes összegének a megfizetésével lehet majd autót behozni. Végső reménysugarat jelenthet, hogy a múlt héten az ukrán parlamenthez beterjesztettek egy indítványt, amelyben a kedvezményes időszak 90 napos meghosszabbítását javasolták.