Külföldi autók: nem hosszabbítják meg a kedvezményes időszakot

Két opció marad: bontóba vagy külföldre viszik az elvámolatlan külföldi rendszámú autókat az ukránok – mondta csütörtöki kijevi sajtótájékoztatóján Szerhij Verlanov pénzügyminiszter-helyettes azzal kapcsolatban, hogy pénteken lejár a külföldi regisztrációjú gépkocsik behozatalára vonatkozó 90 napos kedvezményes időszakot.

Verlanov kihangsúlyozta, hogy a korábbi híresztelésekkel ellentétben nem hosszabbítják meg az 50 százalékos kedvezményt biztosító időszakot, ami azt jelenti, hogy az eredeti terveknek megfelelően február 22-én véget ér a méltányosnak beállított vámszámítás.

A sajtótájékoztatón jelen lévő Viktor Krivickij, az állami fiskális szolgálat megbízott helyettes elnöke kiemelte, hogy a kereslet és a kínálat szabja majd meg mennyibe fog kerülni egy bontásra szánt autó.

Ahogy arról korábban írtunk, három kárpátaljai képviselő Horváth Róbert (Petro Porosenko Blokk), Luncsenko Valer (Népi front) és Vaszil Petyovka (a Nép akarata) benyújtott a parlamentnek egy törvénytervezetet, amely azt javasolta, hogy 90-ről 180 napra, vagyis 2019. május 23-ig hosszabbítsák meg a külföldi regisztrációjú autók behozatalára vonatkozó kedvezményes időszakot.

A külföldi rendszámú ukrán autótulajdonosok május 24-ig kaptak haladékot, hogy legalizálják vagy szabaduljanak meg járműveiktől, ugyanis a türelmi időszak lezárulta után súlyos szankciókkal és horribilis bírságokkal sújtják majd a szabályszegőket.

Drákói bírságok jönnek

Ez év májusától kemény bírságokra számíthatnak a külföldi rendszámmal közlekedő gépjárművek tulajdonosai, közölte a pershij.com. Ha a rendőrségnek eddig nem állt jogában ok nélkül megállítani a külföldi rendszámú gépkocsikat, ez mostantól megváltozik. A rendőrség ugyanis hozzáférhet az adott járművek ukrajnai …

Forrás:

KH/Mukachevo