Durván drágul a vonatjegy

Az idén két ütemben összesen 24 százalékkal emeli a belföldi vonatjegyek árát az ukrán állami vasúttársaság – idézte a Korrespondent.net. Andrij Rjazancevet az Ukrzaliznicja gazdasági és pénzügyi igazgatóját.

Rjazancev kiemelte, hogy a vasúttársaság személyszállítási üzletágát az árufuvarozási ágazata tartja el. A tavalyi év folyamán a személyszállítási tevékenység 10 milliárd hrivnyás veszteséget hozott össze a vasúttársaságnak.
Az üzemanyag és az elektromos áram drágulására hivatkozva emel árat Ukrzaliznicja, ezeket építik be az új megemelt jegyárakba. A pénzügyi igazgató arra is panaszkodott, hogy nem kapják meg az államtól a kedvezményes jeggyel utazók után járó támogatást, ami további 800 milliós kiesést jelent a vállalat számára évente.

Rjazancev azt nem tudta megmondani, hogy pontosan mennyivel emelik a tarifákat, ugyanis ehhez látnia kéne az elmúlt hónapok bevételeit.

Az előzetes tervek szerint két ütemben április 1-én és október 1-én egyaránt 12 százalékos jegyáremeléssel kalkulál a vasúttársaság.