Razzia: magyar vámosokat vittek el bilincsben több ukrán-magyar határról

A Police oldalon megjelent információk szerint, több ukrán-magyar határátkelőhelyen teljesen leállt a forgalom.

A szűkszavú közlemény nem részletezte a leállás okát, azonban a Mukachevo.net információi szerint, a magyar hatóságok tartottak razziát Tiszabecsen, Lónyán, Barabásnál, Beregsuránynál. Az egyik legnagyobb határátkeléssel kapcsolatos Facebook csoportban is erről írtak a tagok.

A csoportban többen is jelezték, hogy magyar vámosokat vittek el bilincsben a TEK (Terrorelhárítási Központ) emberei. Bizonyára összehangolt akcióról lehetett szó, hiszen a Csap-Záhony határ kivételével rövidebb időre az összes többi határátkelő forgalma megbénult.

A Levadászva csoportban, arról számoltak be, hogy nem csak a határokon, hanem Szabolcs megye több településén is razziát tartottak.

A Cívishír információi szerint legalább 15 vámost fogtak el a lónyai és a beregsurányi határátkelőn, illetve magánházaknál. Emiatt órákon át szünetelt a határforgalom e két helyen, amit a rendőrség által kiadott hivatalos közlések is megerősítenek.

Nem cáfolta a Központi Nyomozó Főügyészség a Cívishírnek, hogy nyomozati cselekményeket hajtanak végre a magyar-ukrán határszakaszon, több határátkelőn.

Kovács Katalin főügyészségi katonai ügyész közlése szerint a február 26-án, a délelőtti órákban kezdődött intézkedések az az éjszakai órákig elhúzódtak.

Sajtóközleményt ezért csak február 27-én (szerdán) adnak ki!

Az elmúlt 15 évben összeszámolni ls nehéz, mennyi vámost, illetve határőrt fogtak el az ukrán-magyar határszakaszon hasonló okokból.

16 vámost kaptak el razzia során

Mint arról a tegnap beszámoltunk, razzia volt több ukrán-magyar határátkelőn, a hivatalos közleményt most adta ki főügyész. Hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatott ki és vett őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) tizenhat, a beregsurányi magyar-ukrán határállomáson szolgáló pénzügyőrt …