Újabb kárpátaljai vesztette életét a kelet-ukrajnai háborúban

A nagyszőlősi Sipos Róbert személyében újabb kárpátaljai áldozata van a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktusnak – írta a Mukachevo.net péntek este.

A katona halálhírét Mihajlo Roman, a kárpátaljai katonákat támogató önkéntes mozgalom nagyszőlősi koordinátora tette közzé közösségi oldalán, aki mély részvétét fejezte ki az elhunyt családjának. Halálának oka és körülményei egyelőre tisztázatlanok, a temetés időpontjáról később ígért tájékoztatást.

A neve alapján magyar nemzetiségű vagy magyar gyökerekkel, ősökkel rendelkező katonáról van szó. Az úgynevezett terrorellenes műveletben elesett első kárpátaljai katona magyar volt. A 20 éves beregszászi Popovics Rolandot 2014. június 14-én érte halálos lövés Luhanszk közelében. Kárpátaljáról eddig több mint száz katona vesztette életét Kelet-Ukrajnában.

Sipos Róbert a több mint öt éve húzódó kelet-ukrajnai háború harmadik nagyszőlősi áldozata, Kovács Béla 2015. január 26-án 37 évesen, Bezega Sándort 2015. október 15-én esett el.

Néhány napja a Huszti járási Rakaszon (Rokoszovo) helyezték örök nyugalomra Vaszil Jevdokimovot, a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus legutóbbi kárpátaljai áldozatát.

Forrás: