Ukrán nacionalisták a Mirotvorec halállistáján

Már ukrán szélsőséges nacionalisták is felkerültek a magyarok vegzálásáról elhíresült Mirotvorec portál úgynevezett halállistájára, írja a gordonua.com.

Ezúttal Dmitro Kuharcsukot, a Nemzeti korpusz cserkasszi szervezetének vezérét kiáltották ki Ukrajna ellenségévé azt követően, hogy részt vett a Petro Porosenko kortes beszédét félbeszakító szombati cserkasszi rendőrverésben. Kuharcsukot előállították a rendőrök. A Mirotvorec szerint a 28 éves vezért jól megfizették azért, hogy nacionalista jelszavak mögé bújva megszervezze az elnök elleni demonstrációt és összecsapást provokáljon a karhatalommal. A botrányos portál szerint Kuharcsuk volt a legaktívabb a rendőrök püfölésében. Majd ő adta parancsba társainak, hogy állja útját a helyszínről menekülő Porosenko menetoszlopának.

A Nemzeti korpusz visszautasította a vádakat. Szerintük a rendőrök lépték túl a hatáskörüket, amikor szembeszálltak a békés tüntetőkkel, akik kérdéseket akartak feltenni Ukrajna jelenlegi elnökének a hadsereg vagyonának szétlopkodóival kapcsolatban. Kuharcsukot pedig fegyverrel és testi erőszak alkalmazásával kényszerítették, hogy beszálljon a rohamrendőrök autójába. A nacionalista szervezet szerint Ukrajnában elkezdődtek a Porosenko irányította politikai ellenfelekkel szembeni leszámolások.