Kik elől menekült Porosenko?

Kedden botrányos fénykép járta be az ukrán hírportálokat, amelyen az ukrán elnök nagy léptekkel siet valahová, vagy ahogy állították: menekül valakik elől, írja a strana.ua.

Petro Porosenko Zsitomirban készült kortes beszédet tartani. A felvételen az látszik, hogy sietve távozik nyomában egy seregnyi azonosító jelvény nélküli egyenruhással és civilben lévő emberrel. A feltételezés, hogy az elnök menekül nem ok nélküli volt, mivel Zsitomirban seregnyi nacionalista várta, akik Hanybát (szégyen) skandálva fogadta. Különben testőrök hada és rendőrkordon védelmezte, mert tartottak a szombati események megismétlődésétől. Ám Porosenko testőrsége és pártjának vezérkara nyilatkozatban közölte, az elnök nem menekült, hanem éppen hogy a híveihez igyekezett, hogy kezet rázzon velük.

A portál, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba, megpróbálta kideríteni az igazságot. Találtak is egy valakit, aki elől valóban menekülni kényszerült az elnök. A kordonnal körülvett Porosenko nem számított arra, hogy akadnak az üdvözlői között olyanok is, akik számára kellemetlen kérdéseket akarnak feltenni. Amikor ezeket meghallotta, valóban menekülőre fogta a dolgot, a testőrök pedig gyorsan eltávolították a helyszínről a kellemetlenkedőket. A tömegben dulakodás támadt, ezért az elnök hátat fordított nekik és felment a színpadra, hogy előadja a beszédét.

Ольга Волкова

Сегодня впервые на официальной странице П.Порошенко не было прямой трансляции его очередной поездки предвыборного тура. Наверное, это было потому, чтобы никто не видел, как выводят из толпы мальчика,…

Forrás:

KH/strana