Porosenko vizit: még az iskolásokat is kivezényelték takarítani

Gőzerővel készülnek Petro Porosenko fogadására Kárpátalján. Az ukrán elnököt pénteki vizitje miatt tömködik a kátyúkat, sőt állítólag még az iskolásokat is kiparancsolták, a gyerekekkel szedetik össze az útszéli szemetet, írta a Mukachevo.net.

„Nemcsak a költségvetési dolgozókat, de még az iskolás korú gyerekeket is kizavarták takarítani az útszéli árkokat. Emberek ez katasztrófa” – írta Mihajlo Lovga nevű felhasználó Facebook-oldalán. Állítását fotókkal is alátámasztotta. A férfi a hírportál megkeresésére elmondta, hogy az általa feltöltött felvételeket az úgynevezett Vörs Mező emlékparkba vezető úton készítette. Állítása szerint az emlékpark 500 méteres körzetében is összeszedték a szemet, de még a közeli utcákat is kitakarították.

A hírportál emlékeztetett, hogy

korábban úttkarbanttartókat láttak dolgozni azokon az útszakaszokon, ahol a tervek szerint az elnök elhalad majd konvojával.

Később a Nagyszőlősi Járási Közigazgatás honlapján kiadtak egy közleményt, amely szerint a járásban köztisztasági hónap van, ezért takarítanak a tanárok és a diákok ilyen serényen, csak véletlen hogy ez egybeesik az elnöki vizittel.

Kiderült, milyen célból jön Porosenkó Kárpátaljára

Munkalátogatásra érkezik Kárpátaljára a regnáló elnök, írja a zakarpattya.net.ua Petro Porosenkó március 15-re tervezett kárpátaljai útja során délelőtt részt vesz az ungvári reptér ismételt beüzemelésén, mely hónapok óta tolódik. Később a megyeszékhely melletti Jabil nagyvállalatba megy, hogy megjelenjen az ott …