Kitiltották a Felicita előadóját Ukrajnából

Kitiltották Al Banót az országból, mert nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Az olasz színészt, énekest, producert Al Bano Carrisit – aki nálunk leginkább a Romina Powerrel együtt előadott Felicitá című nótájáról híres – nem kívánatos személynek nyilvánították. Felkerült az ukrán kultuszminisztérium által vezetett feketelistára. Úgy ítélték meg, hogy – másik 146 társával együtt – a pugliai származású énekes is nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Az ukrán Kulturális Minisztérium tiltólistáját

az ukrán Biztonsági és Védelmi tanács, valamint az állami rádió-és tévécsatornák kérésére frissítik rendszeresen, és olyan személyek kerülnek fel rá, akikről valamilyen okból azt feltételezik, hogy fenyegetést jelentenek az ország biztonságára.

Al Bano és volt felesége Romina Power a 80-as és 90-es években különösen népszerű volt a Szovjetunióban, amikor a keleti blokk országaiban gyakorlatilag az olasz pop volt az egyetlen megtűrt muzsika a nyugati világ ópiumai közül . Népszerűségük pedig továbbra is töretlen, az utóbbi években is rendszeresen léptek fel Oroszországban. Tavaly novemberben még a KGB századik születésnapi buliján is előadott néhány számot.

Ráadásul azt találta mondani Al Bano, hogy Putyin elnök milyen remek munkát végez Oroszországban, és dicsőítette Putyin szíriai ténykedését is.

A listán van még többek között Michele Placido színész is, miután elismerően nyilatkozott Putyinról. De természetesen Gerard Depardieu is nem kívánatos személy, mióta megszerezte az orosz állampolgárságot.

Forrás:

HVG