Porosenko vizit: kell a tömeg

Buszokkal szállítják az embereket a Vörös Mező Emlékparkba a Kárpát-Ukrajna kikiáltásának 80. évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésre, ahol felszólal Petro Porosenko államfő is – írta a Mukachevo.net.

A Sirius regionális tévécsatorna beszámolója szerint már reggel 9 órakor (kelet-európai idő) százak voltak a parkban ukrán zászlókat lobogtatva. Két nagy

„Huszti járás Porosenkót támogatja”, „Porosenko a mi elnökünk”

transzparenst is kifeszítettek az emlékhely bejáratánál. A tudósítás szerint folyamatosan érkeznek a helyszínre buszok köztük iskolabuszok is. Minden bizonnyal szervezetten szállítják ide az embereket, akik Husztról Técsőről és Ilosvárol érkeztek. Tízméterenként rendőrök posztolnak az úton.

Korábban arról számolt be a csatorna, hogy a megyei közigazgatás épülete elől 7 busz indult a Vörös Mező Emlékparkba. A járművek tömve voltak a közigazgatás dolgozóival, annak ellenére, hogy a mai napra kimenőnapot rendelt el Hennagyij Moszkal kormányzó.

7 автобусів з бюджетниками вирушили з Ужгорода на Красне поле (ВІДЕО)

A megemlékezés 12 órakor (kelet-európai idő) vette kezdetét az emlékparkban.
Porosenko repülővel érkezett meg reggel a Kárpátaljai megyeszékhelyre, innen helikopterrel repült tovább az emlékparkba. Délután Ungváron a Petőfi téren tart politikai nagygyűlést az államfő, a színpad már reggel állt a téren.

Az elnököt elkísért kárpátaljai útjára a felesége, Marina Porosenko is, aki Munkácsra és Szolyvára látogat el. Egészségügyi intézményeket és iskolákat keres fel az ukrán first lady.

Петро Порошенко

Вільна соборна незалежна Україна вшановує сьогодні тих, хто 80 років тому проголосив державність Карпатської України. Ми згадуємо тих, хто мав мужність у час смертельної небезпеки, коли вже…