Porosenko vizit: már áll a színpad a Petőfi téren

Már csütörtök eset elkezdték felállítani a színpadot a Petőfi téren, Petro Porosenko államfő ma délutáni ungvári nagygyűléséhez – számolt be a Mukachevo.net.

A hírportál azt sem tartotta kizártnak, hogy az előzetes tervekkel ellentétben az ukrán elnök nem megy el a huszti járásban található Vörös Mező Emlékparkba a Kárpát-Ukrajna kikiáltásának 80. évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésre.

Mukachevo.net. saját forrásaira hivatkozva arról is írt, hogy Petro Porosenko ma 16:30-kor (kelet-európai idő) tart majd kampánybeszédet a Petőfi téren, ahova kivezényelték a járási közigazgatások munkatársait. A színpad és a hangtechnika elemeit Még délután a helyszínre szállították, a területet teljesen körbekerítették, rendőrök járőröznek a téren.

Ahogy arról korábban írtunk, a választási nagygyűlés miatt, és legfőképp tartva az esetleges provokációktól a szervezők úgy döntöttek, hogy megszakítva a több évtizedes hagyományt nem a Petőfi szobornál, hanem a Ungváron a Pravoszláv part 12. szám alatt, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának udvarán tartják meg az 1848-1849-es magyar forradalom és szabadságharc kezdetének 171. évfordulójára rendezett ünnepséget.

Kárpátalján napok óta Porosenko-lázban ég, nagy a készülődés, a közútkezelő tömködi a kátyúkat, Ungváron hidat mostak, a huszti járásban pedig iskolás korú gyerekekkel szedették a szemetet az út székén.