Áttörte a határt egy autós Kárpátalján

A külföldi rendszámú autó sofőrje miután másodszor is visszafordították hirtelen gázt adott és a sorompót áttörve elhajtott Ukrajna irányába, a határőrök a rendőrök bevonásával 20 perc üldözés után fogták el – írja a Mukachevo.net a határőrség sajtóközleményére hivatkozva.

Az incidens péntek este történt. Az ukrán állampolgárságú, vinnicai lakos a vámszabályok megsértésével próbálta behozni az országba egy Mazda márkájú személygépkocsit ezért a vámhatóság megtagadta tőle a belépést. A sofőr ahelyett, hogy visszafordult volna Szlovákiába gázt adott és megpróbált kitörni a határállomásról, de méterekkel a sorompó előtt útját állták a határőrök. Az adminisztratív szabálysértést jegyzőkönyvezték, majd a férfit visszafordították. Órákkal később egy másik műszakban újra próbálkozott a férfi, a vámosok ezúttal sem engedték tovább. Másodjára is megpróbálkozott a kitöréssel, ezúttal eljutott a sorompóig, amit át is tört.

A határőrség emberei üldözőbe vették az autót és értesítették a rendőrséget az esetről. Húsz perccel később Mélyút (Hliboke) település közelében sikerült megállítani a járművet. A rendőrök a férfit előállították, az autót pedig lefoglalták.

Forrás:

KH/Mukachevo