Kárpátalján több mint négyezren írtak próbatesztet ukránból

Az országszerte így Kárpátalján is március 16-án írták a próbatesztet ukrán nyelvből és irodalomból a külső független értékelésre – emelt szintű érettségi vizsgára – jelentkezők – közölte a 0312.ua.

Megyeszerte a jelentkezők 22 helyszínen 733 tanár bevonása mellett tölthették ki a próbatesztet. Összesen 4519-en jelentkeztek a próbaérettségire, közülük 4369-en (96,7%) vettek részt a tesztelésen. A legmagasabb részvételi arányt a Nagybereznai járásban mérték, itt minden jelentkező elment a próbatesztre, a legalacsonyabb 94,2 százalékos részvételi arányt a Szolyvai Járásban mérték.

Két ungvári helyszínen a sajtó munkatársai is nyomon követhették a tesztírást. A teszteredményeket ukrán nyelvből és irodalomból március 22-én teszik közzé a külső független értékelésre jelentkezetteknek az Oktatásminőség-ellenőrző Központ regionális weboldalán létesített személyi fiókjaikban.

A hírportál emlékeztetett, hogy március 23-án lesz a következő próbateszt, a jelentkezők Ukrajna történetéből, matematikából, fizikából, kémiából, biológiából, angol, német és francia nyelvből tehetik próbára tudásukat.

Forrás: