Őszinte vélemény „Európa legerősebb hadseregéről”

Nem olyan fényes az ukrán haderő, amilyennek a jelenlegi elnök lefesti, árulta el egy interjúban Ukrajna korábbi hadügyminisztere, közölte a politnavigator.net.

Igor Kabenenko tábornok elmondása szerint Ukrajnában seregnyi gyárban gyártanak páncélosokat, de a seregnek nincs egyetlen olyan alakulata sem, amelyik fel lenne szerelve korszerű haditechnikával.

Amivel a hadsereg harcba tud szállni, az jobbára toldozott-foldozott, jobb esetben kissé modernizált szovjet érából származó tank, páncélos szállítójármű.

A valóban korszerű fegyverzettel történő felszereléshez állami segítségre és a gazdaság működésére volna szükség, állítja a tábornok. A mostani haditechnikát a sereg kivétel nélkül a Szovjetunió szétesésekor örökölte.

Amivel az elnök kérkedik, az csak mutatóba létezik.

Valójában nincsenek olyan eszközei az ukrán haderőnek, amelyekkel eredményesen vehetné fel a harcot bármilyen ellenséggel szemben.

Ukrán képviselő: Az ukrán sereg 2 óra alatt a Balatonnál lenne

Kijevben kijelentették, hogy Ukrajna készen áll fegyveres beavatkozásra Magyarország ellen, közölte a politnavigator.net. A portálon megjelent szavak Szergej Melnicsuk parlamenti képviselőtől, az Ajdar zászlóalj egykori parancsnokától származik, aki a NewsOne televíziós csatorna élő adásában egy telefonáló kérdésére válaszolt. Egy, állítólag …