Porosenko más időpontban vitázna

Petro Porosenko hivatalban lévő államfő hétfőn újból üzent Volodimir Zelenszkijnek, az államfő azzal a javaslattal ált elő kihívójának, hogy 16:00 és 18:00 (kelet-európai idő) között tartsák meg az április 19-re a kijevi Olimpiai Stadionba tervezett vitát, írja az Ukrainszkaja Pravda.

Porosenko stábja szerint Zelenszkij mindent megtesz annak érdekében, hogy kibújjon a törvényes, a közszolgálati tévécsatornán megtartott vita alól.

„Mivel a szavazók, az ukrán társadalom és a nemzetközi partnereink szeretnék, ha lenne vita, ugyanis ez a választási kampány fontos részét képezi, főleg a második körben, amikor már csak két jelölt van, ezért Petro Porosenko hajlandó a törvény által előírt hivatalos április 19-i tévés vita előtt tartani még egy vitát az Olimpiai Stadionban 16:00 és 18:00 között”

– közölte Oleg Medvegyev. Porosenko választási stábjának szóvivője hozzátette, hogy Porosenko és Zelenszkij átmenne a közszolgálati csatornára, ahol 20:00-ás kezdettel (Közép-európai idő) megtartanák a törvény által előírt vitát. A Központi Választási Bizottság utasításai szerint a jelelölteknek 19:30-ra a tévében kell lennie, hogy kisorsolják, ki kezdi és megbeszéljék a vita menetét.

Zelenszkij választási stábja reagálva a javaslatra közölte, hogy nem támogatja az elképzelést. Dmitro Razumkov a humorista választási stábjának szóvivője közölte az Interfax-Ukrajna hírügynökséggel, hogy Zelenszkij nem tágít, a vita a törvényeknek megfelelően április 19-én 19:00 órai kezdettel lesz, amit eredetileg is javasoltak.

Az elnökválasztás összes híre egy helyen!!!!