Mi lehet még Porosenko tarsolyában?

A 24tv.ua annak nézett utána, milyen trükkökkel fordíthatná meg az elnökválasztás első körében született eredményt a maga javára.

A fogadóirodák és a közvélemény kutatások egyértelműen Zelenszkij győzelmét jósolják. A még hivatalban lévő elnök azonban szilárdan hisz a saját sikerében. Tehát valamilyen titkos fegyvere lehet. Ám azt előszedni már nem sok ideje maradt. A portál szerint megkísérelheti elodázni a szavazást, és egy későbbi időpontra halasztani.

Porosenkónak még legalább két-három hétre volna szüksége, hogy változtasson a jelenlegi helyzeten.

Persze előfordulhat véletlenszerű baleset, amely miatt kiesik az ellenfél, vagy netán merényletet követnek el Porosenko ellen. Ám a szemleíró szerint ezek valószínűtlen módszerek.

A hadiállapot bevezetése sem jöhet szóba, egyszer az elnök már kijátszotta ezt a kártyát, de akkor sem jött be a kívánt eredmény.

Elképzelhető variáció a voksolás megakadályozására a szavazóhelyek blokádja, vagy azok elleni bombariadók alkalmazása. Ám annak fényében, hogy a belügy jelenleg Zelenszkij oldalára állt, ez is kockázatos vállalkozás volna.

Már csak jogi úton érhet el valamit, de ez az eszköztár is korlátozott. Ezek egyike, amivel már próbálkozik is Porosenko stábja, a választási bizottságok munkájának szabotálása. Porosenkóék káderhiányra hivatkozva egyszerűen senkit nem delegálnak a bizottságokba. A törvény szerint pedig az egyik fél képviselői nélkül nem lehetséges a választási bizottságok működése, így a voksolás megejtése sem.

Persze, mint azt a kárpátaljaiak példája is igazolja, ezt a cselt is ki lehet védeni.

Nagy kérdés tehát, állítja a 24tv.ua, hogy van-e még valamilyen csodafegyver elrejtve Porosenko tarsolyában, vagy beletörődik a nyilvánvaló vereségébe.

Az elnökválasztás összes híre egy helyen!!!!

Forrás:

KH/24tv.ua