Milliókat kaszáltak a szélhámosok

Emberek százait csapta be az a banda, amelyet most sikerült felgöngyölítenie a rendőrség és az ügyészség nyomozóinak, adta hírül a segodnya.ua.

A bűnszervezet vezére egy 33 éves nő volt, aki tucatnyi bűntársával együtt Ukrajna több megyéjében tevékenykedett. A nyomozás jelenlegi állása szerint több mint 200 személyt sikerült becsapniuk, akiktől mintegy hétmillió hrivnyát zsebeltek be. A társaság a bandavezér ötletét valósította meg, aminek lényege az emberek hiszékenységének kihasználása volt. A szervezet fiktív irodákat és nem létező vállalatokat üzemeltetett. Ezeket népszerű internetes oldalakon reklámozták, mint olcsó gépjárművekkel kereskedőket.

A hirdetések szerint a piaci árnál olcsóbban kínáltak megvételre menő márkájú személygépkocsikat, haszonjárműveket. Az ügyfelekkel olyan szerződéseket kötöttek, hogy azok gyanútlanul leelőlegezték a vételár egy részét. És hitel megállapodást is kötöttek, amelyekkel rendszerint 600 000 hrivnyáig terjedő összegeket csaltak ki az ügyfelektől, akik nem létező járműveket vásároltak.