Ismét orosz támadással riogat az ukrán vezérkar

Oroszország egy óra leforgása alatt teljes körű háborút indíthat Ukrajnával szemben, riogat a vezérkari főnök, írja a segodnya.ua.

Viktor Muzsenko, az ukrán katonai vezérkar vezetője szerint Oroszországnak érdekében áll Ukrajna elfoglalása. Az agresszor a mérsékelt konfliktust nagyon gyorsan teljeskörű támadásba fordíthatja, nyilatkozta a Fakti-nak, s hozzátette,

az ukrán határon állomásozó orosz seregek 70 %-a már most készen állnak a behatolásra.

Muzsenko úgy véli, ha Ukrajnában káosz tör ki, az nagyszerű alkalmat teremt az orosz támadásra. A Kreml terve változatlan, továbbra is az a szándéka, hogy visszaállítsa a Szovjetuniót és a geopolitika főszereplőjévé váljon, s ennek a tervnek Ukrajna is része. Ezenkívül hadi erejének növelése miatt szüksége van az ukrán hadiiparra, állítja Muzsenko.

Meglépett a főügyész?

A hírt elsőként Vaszilij Krutcsak újságíró tette közzé Facebook oldalán. Majd azt több hírcsatorna is átvette. Jelenleg az ügyben az ukrán főügyészség is vizsgálatot folytat. Anatolij Matiosz állítólag azért lépett meg az országból, mert konfliktusba keveredett Petro Porosenkóval. Ha a jelenlegi elnök nyerné a választást, bizonyára hazaárulás címén börtönbe küldené a katonai főügyészt.