Kijevben demonstrálnak a külföldi rendszámú autók tulajdonosai

Az nv.ua tudósítása szerint szerdán 6 órától külföldi rendszámú gépkocsik sokasága szállta meg Kijev belvárosát. Fél tízre már teljes egészében elfoglalták a Grusevszkij utcát a Marijinszkij parktól a Miniszteri Kabinet épületéig, megakadályozva ezzel az ottani közlekedést.

A kormánynegyedbe azóta is gyülekeznek a külföldi rendszámú gépjárművek, és már az egész belvárosban nehézzé vált a közlekedés, hatalmas dugók alakultak ki. Az akció szervezői szerint azt akarják elérni, hogy vonják vissza azokat a korábbi rendeleteket, amelyekkel az ilyen járművek tulajdonosait büntetik. Szüntessék meg a 170 000 hrivnyás bírságot és a vámtehermentesítést követő ismételt pénzbírságot.

Külföldi rendszám autók: újabb mentőövvel készülnek

Nina Juzsanina, az ukrán parlament adó- és vámügyi bizottságának vezetője indokolatlannak és célszerűtlennek tartja azt a képviselői javaslatot, amelyben a kedvezményes időszak meghosszabbítását ajánlották – írja a Szegodnya újság internetes változata. A politikus kedden bejelentette, hogy kidolgozás alatt van egy olyan kedvezménycsomag, amely lehetőséget biztosít arra, hogy azok az ukrán állampolgárok is levámolhassák a külföldi regisztrációjú autóikat, akiknek erre anyagi okokból nem volt eddig lehetőségük.

Forrás:

KH/nv