Külföldi rendszám autók: újabb mentőövvel készülnek

Nina Juzsanina, az ukrán parlament adó- és vámügyi bizottságának vezetője indokolatlannak és célszerűtlennek tartja azt a képviselői javaslatot, amelyben a kedvezményes időszak meghosszabbítását ajánlották – írja a Szegodnya újság internetes változata.

A politikus kedden bejelentette, hogy kidolgozás alatt van egy olyan kedvezménycsomag, amely lehetőséget biztosít arra, hogy azok az ukrán állampolgárok is levámolhassák a külföldi regisztrációjú autóikat, akiknek erre anyagi okokból nem volt eddig lehetőségük.

„Tegnap este a bizottsági ülésen arról tárgyaltunk, hogy segítenünk kell azokon a családokon, akik nem tudnak hitelt felvenni vagy kölcsön kérni, viszont nem tudják nélkülözni ezt a gépkocsit”

– fogalmazott Juzsanina. Állítása szerint, szakértőkkel és a szociálpolitikai minisztériummal is egyeztetnek a témában. Konkrétumok egyelőre nem derültek ki, nem tudni pontosan milyen jellegű könnyítésekre gondolt a politikus.

A bizottság elnöke hozzátette a törvény kiegészítését a fiskális szolgálatnak, a gazdasági- és a szociálpolitikai minisztériumnak közösen kell kidolgoznia.

Viszont elzárkózott attól a képviselői javaslattól, hogy hosszabbítsák meg a 90 napos kedvezményes időszakot.