Útjavítás önerőből

Elegük lett az ígéretekből és az üres szavakból a munkácsi járási Klastromfalva (Handerovicja) lakóinak, és inkább maguk láttak neki a járhatatlanná vált bekötőút javításához – számolt be híradásában a Sirius regionális tévécsatorna.

Az elmúlt hetek esőzései úgy tönkretették a 30 éve úthengert nem látott utat, hogy a buszok sem jártak.
A településen élők 2003-óta több alkalommal is levélben fordultak a járási és a helyi vezetéséhez, de mindhiába. Két éve ugyan kivonult ide a megyei közútkezelő egyik brigádja, de kizárólag az útszéli vízelvezető árkot tették rendbe.

A mindössze kétszáz lelkes település lakóinak elegük lett az ígérgetésből a saját zsebükbe nyúltak és összeadták az anyagköltségre szükséges pénzt, majd önerőből betömködték a kátyúkat.

A faluban 28 autótulajdonos él, összesen 3,5 ezer hrivnya gyűlt össze, a megvásárolt kőzúzalék mellett egy traktort is béreltek, amivel elegyengették a hepehupás útszakaszt. Tisztában vannak azzal, hogy ez csak rövidtávon oldja meg a problémájukat, így abban bíznak, hogy kapnak külső segítséget, ugyanis a helyi költségvetésben erre nincs pénz.

Телеканал Sirius

Набридло чекати! Мешканці села Гандеровиця, на Мукачівщині, власними силами відновили розбиту дорогу – зібрали гроші, купили будматеріали і почали ремонт. Аби засипати ями на кілометровому…