Kárpátalja magára maradt az áradásokkal

Miközben a politikusok többsége igyekszik felugrani a „parlamenti választások” elnevezésű „vonatra”, vagy aktívan kampányol maga mellett, aközben az ország egyes régiói magukra maradtak az áradások okozta hatalmas károkkal, írja a zak-kor.net.

A kárpátaljai Anton Hromovoj, a Mi országunk (Nas kraj) elnevezésű párt vezetője szerint olyan benyomása van az embernek, mintha Ukrajnában két különálló világ létezne. Miközben Nyugat-Ukrajnában

országutak, több száz hektár termőföld került víz alá, hidak és védművek rongálódtak meg, a vezető hírek az új elnök és a kabinet, a miniszterek, a pártok megegyezése vagy harca, perlekedése körül forognak.

Kárpátalján hat járás 25 településén vízben úsznak a háztájik, a termés, emberek épp most veszítik el mindenüket, sőt halálos áldozata is van már az áradásnak. A felsőbb vezetés részéről eddig senki nem reagált a bajba jutottak segélykérésére, sem az új, sem a régi „garniturából”, rója fel az illetékeseknek a párt honlapján Hromovoj.

Lakott területeket is veszélyeztetnek az áradó folyók Kárpátalján

Lakott területeket is veszélyeztetnek Kárpátalján a harmadik napja tartó esőzés következtében megáradt folyók, amelyek csütörtök reggelig a megye hat járásának 25 településén okoztak károkat, elsősorban a Borzsa, Ung és Latorca völgyében. A Kárpátalja megyei katasztrófavédelmi hatóság csütörtök délelőtti közlése szerint összesen 31 lakóház, 71 másfajta ingatlan és 820 hektár mezőgazdasági terület került víz alá.