Visszavonulóban az árhullám

A Tiszamenti Vízgazdálkodási Főosztály folyamatosan közli az árvízhelyzet alakulását. Pénteken 18 órakor a helyzet normalizálódásáról adott hírt.

Pénteken helyenként a felhőszakadásokból 33 milliméter csapadék hullott, de egészében véve nincsenek komoly gondok. A folyók felső szakaszain már levonult az árhullám, elkezdődött az apadás. Megszűnt az átfolyás a Munkács –Rohatin főúton. Már csak a Latorca árad Csap térségében, ahol másodfokú az árvízvédelmi készültség. A folyó kilépett medréből és elöntötte az árteret, de lakott helyeket nem fenyeget.

Csap térségében a Tisza is árad, de a folyó egyelőre még a medrében van.

A Borzsa Alsóremete és Salánk térségében elöntve tartja a főutat. Itt is lassú apadás kezdődött. Oleg Kiszil főosztályvezető elmondta, jelenleg a belvíz okoz problémát.

A síkvidéken öt nagyteljesítményű szivattyúállomás éjjel-nappali üzemmódban küzd a víztömeggel. Víz alatt van a Felsőveresmart–Beregkisfalud közötti út egy szakasza, itt egyelőre nincs közlekedés.

Lezárták a Kisgejőc–Kisdobrony közötti utat, mert a Latorca elárasztotta az úttest ártéri szakaszát. A tájékoztató szerint elkezdték a károk felmérését és a gátrendszer ellenőrzését.