Az eutanáziát választotta a 17 éves lány, akit megerőszakolt két férfi

Eutanáziával vetett véget életének egy 17 éves lány Hollandiában, mert nem tudta feldolgozni, hogy két férfi megerőszakolta, írja a Euronews.

Noa Pothoven a közösségi oldalán múlt héten tett közzé utoljára egy bejegyzést, amelyben bejelentette, hogy tíz napon belül meg fog halni.

Díjnyertes önéletrajzi könyvében arról írt, hogy miután erőszaknak esett áldozatul, depressziós és anorexiás lett. Először 11 éves korában zaklatták szexuálisan, majd 14 évesen két férfi megerőszakolta. Szüleinek semmit sem mondott el, mert szégyellte magát.

Az Instagramon azt is elárulta, hogy emiatt nem evett és nem ivott sokáig, és kibírhatatlanul szenvedett. Döntését véglegesnek nevezte, mert mint fogalmazott, már egy ideje úgysem élt.

Lélegzem, de nem élet ez többé

– írta.

Hollandiában 2017-ben 6585 ember vetett véget az életének eutanáziával. Legtöbbjük rákos beteg volt.

Az eutanáziát azok kérhetik, akik bizonyítottan tartós, elviselhetetlen fájdalommal küzdenek. Az Európai Unióban csak Hollandiában, Luxembourgban és Belgiumban engedélyezett az eutanázia.

Lisa Westerveld holland parlamenti képviselő nem sokkal Pothoven halála előtt a lánynál járt, és inspirálta őt a tinédzser ereje.

Sosem fogom elfelejteni őt. Folytatjuk a küzdelmét

– nyilatkozott a de Gelderlander című lapnak.

Forrás:

24.hu