Ismét hevesen ropognak a fegyverek Kelet-Ukrajnában

A jelek szerint ismét éleződik a kelet-ukrajnai konfliktus, ugyanis az elmúlt 24 órában a felkelők 12 alaklommal nyitottak tüzet az ukrán hadsereg állásaira, melynek következtében egy katona meghalt egy pedig megsebesült, írja az Egyesített Erők Műveleti parancsnokságának csütörtök reggeli jelentésére hivatkozva a Korrespondent.net.

A közlemény szerint a szakadár erők 12 alkalommal sértették meg a tűzszüneti megállapodást, két alkalommal a minszki egyezményekben tiltott 82 mm kaliberű aknagránátokkal lőtték az ukránok állásait. Továbbá harckocsikból, aknavetőkből, rakétarendszerekből, nagy kaliberű golyószórókból és mesterlövész puskákból nyitottak tüzet a lázadók.

A frontvonal keleti részén Vodjanoe, Bohdanovka, Novotroick, Piscsevik, Talakovka és Novohrihorevka közelében nyolc, az északin Sztarij Ajdar, Krimszkoe és Zolotoe települések határában négy alkalommal lőtték a reguláris erők állásait. Az ellenséges tűzben egy katona meghalt egy pedig megsebesült, az ukránok hasonló intenzitású választüzet nyitottak.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy egy nappal korábban kelet-ukrajnai válságövezetben három ukrán katona esett el, hárman pedig megsebesültek.