Zelenszkij megköszönte az „együttműködést”

Az új ukrán államfő a 112 Ukrajina televíziós csatorna műsorában köszönetet mondott a parlamenti képviselőknek, amiért nem fogadtak el fontos törvényeket és a lentinél is lejjebb csúsztak, írja az UA-Reporter.

Mint kifejtette, kételyei voltak afelől, hogy helyesen cselekedett-e, amikor feloszlatta a parlamentet, mert arra gondolt, talán készek lennének együttműködni a képviselők. Ám azok e helyett meghagyták posztjaikon a minisztereket, a rendvédelmi szervek korábbi vezetőit, nem törölték el a mentelmi jogot, továbbra sem vonhatnak senkit felelősségre a törvénytelen vagyonszerzés miatt. Vagyis bebizonyították az egész országnak, hogy az elnöki döntés helyes volt.

A képviselők nem hazudtolták meg magukat, maradtak ugyanolyan lógósak, gombnyomogatók, megfelelnek a lakosság véleményének. Az pedig úgy szól, hogy mindössze 4 százalékuk tartja elfogadhatónak a munkájukat. Az emberek mindent látnak és tudomásul veszik a tényeket. Július 21-én pedig értékelni is fogják a testület munkáját, közölte Volodimir Zelenszkij.