Diverzánsoktól félnek a Bereg-vidéken

A Beregszászi Járási Tanács soros ülésén részt vett és meglepő bejelentést tett Dmitro Kulikovszkij, a Beregszászi Egyesített Hadkiegészítő parancsnoka, írja a mukachevo.net.

A parancsnok tájékoztatta a testületet, hogy a Bereg-vidéken létrehoznak egy territoriális védelmi hadtestet és azt, hogy mi lesz annak a feladata, s mivel jár a dolog.

Közölte egyebek között, hogy a Beregszászi járás valamennyi községi és nagyközségi önkormányzata köteles június 20-ig benyújtani a járási hadkiegészítőhöz azon személyek névsorát, akikből összeáll majd a szóban forgó alakulat.

Az „önkéntes” alapon formálódó zászlóalj legénysége szeptember 23 és október 2 között fog átesni a gyorstalpaló kiképzésen.

A zászlóalj feladatkörébe fog tartozni a közrend fenntartása, a stratégiailag fontos objektumok védelme, az ellenséges diverzáns egységek felderítése és likvidálása.

A katonai egység csakis a Beregszászi járás területén fog tevékenykedni. A zászlóaljhoz besorozott sorköteles fiatalokat mozgósítás esetén nem vethetik be más területeken, közölte a parancsnok.