Még egy showman jelentkezett be az ukrán politikában

Ismert ukrán showmen jelentette be indulását az előrehozott parlamenti választásokon. Szerhij Pritula, a hadsereget is segítő önkéntes Szvjatoszlav Vakarcsuk rockénekes nemrég alakult Hang (Holosz) elnevezésű pártjának színeiben szeretne bejutni a parlamentbe, írja az Ukrajinszka Pravda.

Pritula szombaton Facebbok-oldalán közzétett videóüzenetben jelentette be politikai ambícióit. Kampánybeszédnek is beillő bejelentésben a tévés-humorista kiemelte, hogy ugyan nem tetszik neki, ami az elmúlt években az ukrán politikában történik, és nem szívesen hagyja el a számára komfortos környezetet, viszont szeretne az ország és az ukrán nép hasznára válni. Úgy érzi, élvezi az emberek bizalmát, így bebizonyíthatja ezt.

A pártlista 30. helyén szereplő showman, állítása szerint ő kérte ezt a pozíciót, holott Vakarcsuk azt szerette volna, hogy az első tízben legyen. Ezt azzal magyarázta, hogy a parlamenti bejutásához a pártnak több mint 10 százalékot kell elérnie a választásokon, ami azt jelezné a számára, hogy kellő támogatottsága van. Állítása szerint javaslatára mások is csatlakoztak a párthoz, de neveket nem árult el.
Vakarcsuk pártja jelenleg 4,6 százalékos támogatottságon áll.

Рубікон перейдено! – Сергій Притула – офіційна сторінка

Рубікон перейдено!

Forrás:

KH/pravda