Ennyien fulladtak vízbe eddig idén Kárpátalján

Idén január 1. és június 11. között 10 vízbefúlásos haláleset történt Kárpátalján – közölte a Goloskarpat.info a megyei katasztrófa-elhárítási szolgálat adatai alapján.

Ami jó hír, hogy az előző év hasonló időszakához képest csökkent a tragédiák száma, ugyanis tavaly ekkora már 18-an fulladtak vízbe. Ez egyébként annak is betudható, hogy az elmúlt egy két napot leszámolva, még nem voltak kánikulai melegek.

A megyei katasztrófa-elhárítási főosztály arra kéri a lakosságot, hogy a halálesetek elkerülése érdekében kizárólag kijelölt helyen fürödjenek, a vízpart közelében pedig tartsák be a fürdőzés szabályait, figyeljenek oda a legveszélyeztetettebbnek számító gyermekekre.

Emlékeztetőül: hétfőn az Ungváron található régi bányatóban a búvárok találták meg annak a 17 éves minaji fiúnak a holttestét, aki vasárnap a délutáni órákban tűnt el fürdőzés közben.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint az előttünk álló napokban 32-35 fok körül alakul majd a hőmérséklet, ami sokakat a vízpartra csábít.