Felbukkant a Hableány teteje a vízfelszínen

Az utolsó fázisába jutott a Hableány kiemelése; a hajó roncsa 13 napja merült a Duna aljára, így rendkívüli precizitással kell dolgoznia a mentőegységeknek. A kiemelés szakaszos lesz – első ütemben az oldalán fekvő Hableányt felállítják.

Valamivel háromnegyed 8 előtt találtak egy holttestet, ezért a mentésben részt vevők azt kérték a sajtó tagjaitól, hogy kegyeleti okokból ne készítsenek közeli felvételeket. Egyes információk szerint a Hableány kapitányát találhatták meg, de kérdésünkre Jasenszky Nándor, a TEK Társadalmi Kapcsolatokért felelős osztályvezetője ezt nem tudta megerősíteni, egyelőre nem tudni, hogy kiről van szó.

Nem sokkal később egy újabb holttestre bukkantak, a búvárok rögtön be is mentek az áldozatért a vízbe. 8 óra után egy harmadik, majd egy negyedik holttestet is találtak, őket átemelték a markolós hajóra.

A rendőrség tájékoztatása szerint kiemelték a hat éves kislány holttestét is a vízből, aki anyukájával, és nagyszüleivel érkezett Magyarországra.

A kislány anyukájának holttestét is megtalálták a Dunában.

A 24.hu egyik helyszíni tudósítója azt mondta, hogy a búvárok azt a szintet vizsgálják a hajótestben, ahol a legtöbb áldozat lehet. A megtalált áldozatokat rögzíteni fogják, majd egy, másfél óra múlva folytatódhat a kiemelés.

Mivel a mentésben részt vevők szerint a kritikus ponton már túl vannak, ezért bizakodók, hogy a Hableányt probléma nélkül át tudják majd emelni az ott horgonyzó uszályra.

Folytatódik a Hableány kiemelése

Folytatódik a Hableány kiemelése. A közvetítés felkavaró képsorokat tartalmazhat.

24.hu – Kezdődik a Hableány kiemelése

Kezdődik a Hableány kiemelése

HVG – Megkezdődött a Hableány kiemelése

Megkezdődött a Hableány kiemelése

Forrás:

24.hu, hvg