Zelenszkij piknikre hívta az újságírókat

Volodimir Zelenszkij államfő nem nyilvános sajtótalálkozóra hívta vidéki rezidenciájára az ukrán média képviselőit. A Korrespondent.net információi szerint a június 7-i találkozón megjelent újságírók névre szóló meghívót kapott.

Volt, aki nem tudta megállni, és közösségi oldalán számolt be a formalitásoktól teljesen mentes eseményről. Szvitlana Osztap, az ukrán közszolgálati csatorna ellenőrző bizottságának elnöke Facebook-oldalán írt arról, hogy a részvevők és maga az elnök is babzsákfotelben ülve beszélgetett a kertben. A svédasztalon saurma, gyümölcsök, szamóca, bor, kávé és tea volt felszolgálva.

Az elnök az országban uralkodó helyzetről és terveiről beszélt, az újságírók, mint általában kérdésekkel bombázták. Szvitlana Osztap elárulta ő arra volt kíváncsi mikor tartja első sajtótájékoztatóját elnökként, erre az a válasz érkezett Zelenszkijtől, hogy elnökségének első száz napja után hívja majd össze az újságírókat.

Natalija Ligacseva, a Detector Media főszerkesztője arról írt, hogy a találkozón részt vettek az elnöki hivatal vezetői, vagyis Zelenszkij csapat, akikkel kötetlenül lehetett beszélgetni.

Mihail Tkacs, a Szhemi nevű oknyomozó műsor munkatársa, arra hívta fel a figyelmet, hogy azok az újságírók, akik az előző elnök Petro Porosenko népszerűsítésén dolgoztak, most Zelinszkijnél igyekeznek bevágódni, és kínálják fel szolgálataikat. Pártatlan és nélkülözhetetlen embereknek igyekeznek beállítani magukat, mint ahogy azt a főügyész is teszi.