Megjelölte képviselőjelöltjeit az UMDSZ

Megjelölte képviselőjelöltjeit a parlamenti választásokra az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ).

2019. június 11-én Ungváron megtartott elnökségi ülésén az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség a korábbi döntésének felelően határozott arról, hogy részt vesz az előrehozott parlamenti választásokon.

A járási szervezetek javaslatai alapján egyetértésre jutottak azon képviselőjelöltek személyével kapcsolatban, akiket a magyarok lakta választási körzetekben indítanak.

Mivel az UMDSZ továbbra is elkötelezett a kárpátaljai magyar egység fenntartásának, így még június 5-én megküldte a KMKSZ-nek azt a szerződés-tervezetet, amely a két szervezet együttműködését és a különböző szintű választásokon való részvételét szabályozza.

Az UMDSZ elnöksége döntéséről tájékoztatta partnerét és javasolta, hogy az elkövetkező napokban kerüljön sor a közös jelöltekről szóló egyeztetésre.

A KMKSZ három jelöltet indít a parlamenti választásokon | KH

Három vezetőjének egyéni képviselőjelöltekként való indításáról döntött a 2019. július 21-re tervezett előrehozott ukrán parlamenti választásokon a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) választmánya szombaton Beregszászon. A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán tartott ülésén a szervezet választmánya egyhangúlag döntött arról, hogy Brenzovics Lászlót, a KMKSZ elnökét, az ukrán parlament képviselőjét a Nagyszőlős központú, Barta József és Gulácsy Géza alelnököket rendre az Ungvár és a Munkács központú egyéni választókerületekben indítja képviselőjelöltekként.