Szemészorvos vizsgálja az ukrán hajóskapitány alkalmasságát

A 24.hu nem hivatalos információi szerint a nemzetközi nyomozóhatóságok is bekapcsolódnak a Hableány-hajókatasztrófa vizsgálatába. Magyar György, a tömegszerencsétlenségben elhunyt matróz családjának jogi képviselője azt mondta, a külföldi szervek a nagy nemzetközi nyomás hatására csatlakoznak a BRFK nyomozásához – szemlézte az említett a lapot a Népszava.

„A Közlekedésrendészeti Főosztály kérésünkre megküldte a kirendeléseket: informatikus, nautikai, hidrológiai és műszaki szakértő is vizsgálja az eset körülményeit.

De orvosszakértőt, közlekedés pszichológust, szemészorvost, fotó- és videótechnikust is kirendeltek az ügyben. Az előzetes szakértői vélemények közül az informatikus van kész.”

– nyilatkozta a portálnak az ügyvéd, aki elmondta, hogy külföldi diplomáciai testületek, média és a hatóságok elsősorban arra kíváncsiak, hogy engedhették el a tragédia után a szállodahajót.

Magyar hozzátette, hogy valamennyi kirendelt igazságügyi szakértőnek az a feladata, hogy saját kompetenciájába tartozó szakkérdésben véleményezze a baleset bekövetkezésében közre játszó körülményeket:

„A szemészorvos a gyanúsított fizikai alkalmasságát, az egyéb orvosok pedig az áldozatok és sértettek balesettel összefüggésben keletkezett sérüléseit fogják véleményezni. A fotó- és videótechnikus a különféle térfigyelő kamerák által rögzített és egyéb, a médiában is közreadott felvételeket fogja kiértékelni”.

Forrás:

nepszava.hu