Még egy Brenzovics László indul a választásokon

Június 18-án újabb Brenzovics László, azaz Vaszil Brenzovics nevű képviselőjelöltet jegyeztek be a 73. számú kárpátaljai választókerületben – tudatta a Kárpátalja hetilap.

Az új jelölt apai neve is Ivánovics ukránul, akárcsak a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökéé, aki az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség támogatását is élvezve indul a Nagyszőlős központú választókerületben, ahol a legmagasabb a magyar szavazók aránya. Valójában a két személy közötti hasonlóság ezzel véget is ér, hiszen az új „jelölt” életrajzából kitűnik, hogy 1977. október 12-én született a nagybereznai járási Havasközön (Ljután), s ma is ott él. Megtudhatjuk róla még, hogy végzettsége középfokú, s jelenleg munkanélküli. Ezen kívül nem tagja egyetlen pártnak sem, és önjelöltként indul a választásokon.

Választási programjában egyebek mellett azt írja:

„Sajnos a mai népképviselők – a magyar közösség képviselői – nem igazolták választóik reményeit és várakozásait”.

A kárpátaljai lap megjegyzi, a “második” Brenzovics elindítása a parlamenti választásokon csupán az első és vélhetően nem az utolsó tisztátalan trükk azok részéből, akik a magyarok szavazataival, de szükség esetén akár azok ellenében is meg akarják szerezni a képviselői mandátumot a 73. számú választókerületben. Az azonos nevű jelölt indításának célja ugyanis nyilvánvaló:

megtéveszteni minél több gyanútlan magyar nemzetiségű választót a névazonossággal az ukrán nyelvű szavazólapon, ezáltal szavazatokat venni el a kárpátaljai magyarság jelöltjétől.

Forrás:
karpataljalap.net, Fotó: illusztráció

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!