Porosenko zsebét tömték a vámhivatalok

A puer.org.ua egy videót is mellékelve az írásához közli, miként dolgoztak a vámosok a volt ukrán elnök és holdudvara számára milliós bevételi forrássá változtatva a csempész tevékenységet.

Oknyomozó újságírók kérdéseire válaszolva a kilétét érthető okból eltitkoló vámhivatalnok elmondta, a határátkelőkön szolgálatot teljesítő vámosoknak dollármilliókat kellett rendszeresen küldeni Porosenkónak.

A bevétel abból származott, hogy alaposan megfejték azokat a csempészeket, akik nagyban szállítottak külföldre jövedéki termékeket, borostyánt, illetve márkás ruhaneműket, élelmiszereket hoztak be vámmentesen az országba.

A hivatalos vámilletéktől való eltekintés nem történt ingyen. Általános módszer volt a szabályok kijátszására, hogy például a drága és magas vámteherrel sújtandó import áruféleségeket filléres holmiként tüntették fel a kísérő iratokban. Az okmányokból két csomag készült.

A valódi tartalmúakat a külországi hatóság számára mutatták be, a másik csomag az ukrán vámhatóságnak készült.

Utóbbiak persze tudtak a dologról. Aki nem akart lebukni, az kénytelen volt fizetni. De így is megérte nekik. Csak az a vámhivatal, ahol az inkognitóban nyilatkozó vámtiszt dolgozik,

több mint egymillió dollárt küldözgetett Kijevbe, ahol Porosenko bizalmi emberei vették át a valamennyi határátkelőről származó hasonló összegeket.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<