Nem engedték be korábbi iskolájába az oktatási minisztert

Lilija Hrinevics, az ukrán oktatási tárca vezetője látogatást tett abba a lembergi középiskolába, ahol korábban biológia tanárként dolgozott, de nem kapott bebocsátást a tanintézménybe, írja a strana.ua.

A botrányos esetről maga a tárcavezető számolt be facebook oldalán. Mint kifejtette, a városi oktatási osztály munkatársa megtiltotta a miniszternek, hogy belépjen az iskolába és ismerkedjen az oktatási reform folyamatának végrehajtásával. Mint Hrinevics írja, a hivatalnok azt kérte tőle, írásban kérjen engedélyt az iskola meglátogatására a polgármestertől.

Mint megjegyzi, ilyen vele még minisztersége idején sehol nem történt.

És különösen fájó a dolog, mivel épp oda nem engedték be, ahol éveken át dolgozott. A városi önkormányzat sajtószolgálatánál közölték, hogy az oktatási osztály helyesen járt el. Ugyanis a miniszter asszony nem kért semmilyen előzetes egyeztetést látogatásáról. Viszont az iskola igazgatósága kapcsolatba lépett a városvezetőkkel és közölték, hogy a miniszter asszony politikai célzattal akar bejutni a tanintézménybe, ugyanis társaságában van a parlamenti választás egyik képviselőjelöltje. Hrinevics szerint azonban ez csak nevetséges kifogás, ami miatt vizsgálatot fog elrendelni.

Forrás:

KH/strana