A rendőrség másképp fog reagálni a bombariadókra

Az Ukrán Belügy Minisztérium kommunikációs irodájának tájékoztatója szerint szigorítják a bombariadókkal viccelődők elleni fellépést, írja a yaizakon.com.ua.

Artem Sevcsenko irodavezető kijelentette, tarthatatlan, ami az országban végbemegy a számolatlanul sok bombariadóval szórakozó egyének miatt. Hétfőn például az ország különböző városaiban 19 kulturális központot és seregnyi tanintézményt valamint Kijev szülészeteit akarták felrobbantani. A zavarkeltés szándékával történő riasztások közül eddig egyik sem bizonyult valósnak. A belügynél most új hozzáálláson dolgoznak, készülnek az idevonatkozó büntetőszankciók szigorításán is.

A bombafenyegetések elkövetőire az új jogszabály szerint több mint hat év szabadságvesztést és teljes vagyonelkobzást fognak bevezetni, közölte Artem Sevcsenko.

Az álriadók elrendelői óriási veszteségeket okoznak az államnak, a kereskedelemnek. Az egyik kereskedelmi hálózat a többszöri kényszerleállás, az emberek menekítése következtében egy nap alatt mintegy kétmillió dollárnak megfelelő veszteséget könyvelhetett el. Nem kizárt, közölte az irodavezető, hogy az evakuálás is új szabály szerint fog történni.