Az új kormányzó segítséget ígért a viharkárosultaknak

Igor Bondarenko, a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatás elnöke közölte, megtesz mindent annak érdekében, hogy a vasárnapi vihar károsultjainak az ingatlanjaiban keletkezett károk egy részét megtérítse a megyei költségvetésből, írja a Goloskarpat.

A kormányzó sajtószolgálata által kiadott közleményből kiderül, hogy az Ungvári és az Ilosvai járásban is tart a vihar és a jégeső okozta károk felmérése. Az érintett településeken a községi tanácsok és a járási közigazgatások képviselőiből felállított bizottságok dokumentálják káreseteket. Ezzel párhuzamosan zajlik az infrastruktúra helyreállítása. Vasárnap estére Szürtében egyetlen utca kivételével, mindenhol visszaállították az áramszolgáltatást, itt hétfőn kapcsolták vissza az áramot.

A legnagyobb károkat az Ungvári járási Szürtében és az Ilosvai Járási Nagyrákócon (Velikij Rakovec) okozta a vihar. Utóbbi településen több mint tíz leginkább palaborítású ház tetejét verte szét a jég, de megsérült az iskola és az óvoda konyhája feletti tetőrész is. Az ungvári járási Tarnócon és Sislócon egy-egy lakóingatlanban keletkezett kár.

A kormányzó közölte, hogy megbízta az érintett járások elöljáróit, hogy dokumentálják a káreseteket, első sorban az oktatási intézmények tetőszerkezetét hozzák rendbe. Ugyanakkor megígérte, hogy ha csak részben, de anyagi támogatást nyújtanak a károsultaknak.

Néhány ezer hrivnyával segítik, a megrongálódott tetők rendbehozatalát.