Nem ment magától, kirúgták a kárpátaljai vámparancsnokot

Olekszandr Vlaszov, az Ukrán Állami Fiskális Szolgálat megbízott vezetője közösségi oldalán jelentette be kedden, hogy azonnali hatállyal menesztette posztjáról Sztaniszlav Balujevet, a megyei vámhivatal vezetőjét – közölte a Mukachevo.net.

A közleményben Vlaszov leírta, hogy döntésében meghatározó szerepet játszott a szombati ungvári munkamegbeszélés, amelyen részt vett Volodimir Zelenszkij ukrán államfő is.

A kárpátaljai vámparancsnok sorsára jutott a Voliny, Lemberg és Csernyivec megyei vámhivatal parancsnoka is. Olekszandr Vlaszov kiemelte, hogy helyükre jól képzett szakaembereket neveznek ki az országos vámparancsnokságról.

Szombaton Volodimir Zelenszkij hivatalos kárpátaljai vizitje során az ungvári ukrán-szlovák közúti határállomáson arra szólította fel a három jelenlévő vámparancsnokot, hogy hétfőn első dolguk legyen megírni a felmondólevelüket. Sztaniszlav Balujev állítólagos szabadságolása miatt nem vett részt a megbeszélésen, egyik helyettese volt jelen, akit méregrdága iPhone-ja miatt osztotta ki az elnök.

Forrás:

KH/Mukachevo