Klimkin óva intette Zelenszkijt

A „politikai szabadságon” lévő Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter óva intette Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt attól, hogy négyszemközti megbeszélést folytasson Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, írja a Korrespondent.net.

„Határozottan úgy vélem, hogy az ország nyugati barátainak és partnerinek is jelen kell lennie ezen a találkozón. Rájuk kell támaszkodnunk. Néha nem könnyű velük a párbeszéd, de nagy szükségünk van rájuk ebben a történetben” – fogalmazott a külügyi tárca vezetője a Hromadszke tévécsatorna szerda esti adásában.

Klimkin szerint, el kell gondolkodni azon, hogy úgynevezett normandiai formátumban, Ukrajna és Németország mellett Franciaország és Oroszország részvételével tárgyalnak a felek, vagy az Egyesült Államok és az EU-országok részvételével. Ahogy Klimkin fogalmazott „Kijev barátainak” jelen kell lenniük ezen a találkozón.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy július 8-án Volodimir Zelenszkij tárgyalásokra szólította fel Vlagyimir Putyint, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok, Németország és Franciaország részvételével.