Stílust váltott az ukrán elnök

Volodmir Zelenszkij szerdai Kijev megyei hivatalos útja során kiküldött a teremből egy hivatalnokot egy találkozóról. Az ukrán elnök az eddiegtől eltérően közönséges, mondhatni alpári hangnemet ütött meg a Boriszpili Városi Tanács titkárával szemben, írja az UNIAN.

A hírügynökség tudósítójának beszámolója szerint, a botrányos jelenet a Boriszpili Városházán játszódott le, azt követően, hogy Zelenszkij bemutatta Kijev megye új kormányzóját.

A találkozó során Jaroszlav Godunok a helyéről folyamatosan reflektált az elnök kijelentéseire, aki végül szót is adott a titkárnak, aki a helyi kórház gondjait ecsetelte. Miután az elnök végighallgatta elárulta a hivatalnoknak, hogy amikor valaki sokat panaszkodik, arra szokta kérni segítőit, hogy nézzenek utána az interneten az adott személynek.

„A 42 évem alatt sok mindent láttam és tapasztaltam már. Azt olvasom az egyik újságban, hogy ez igaz vagy nem mondja meg ön. Ön a Batykivscsina (Haza) párt tagja, a Boriszpili Városi Tanács titkára, korábban rablás, valamint súlyos testi sértés bűntett miatt volt elítélve. Jaroszlav Mikolajevics ez ön”

– kérdezett rá Zelenszkij.

„Igen én”

– érkezett a válasz a hivatalnoktól.

Ezt követően az elnök felszólította Jaroszlav Godunokot, hogy hagyja el a termet, hozzátette bűnözőknek nincs helye a teremben, Zelenszkij nem válogatta meg a szavait. A hivatalnok kifele menet emlékeztette az államfőt korábbi kijelentésére, miszerint minden ember elnök ebben az országban, amire így reflektált Zelenszkij:

„te biztos nem vagy elnök, mert az elnök büntetlen előéletű”.

Az ukrán elnök szombati ungvári vizitje során is volt, hogy nyersen fogalmazott, a kárpátaljai megyeszékhelyen a vámhivatalok vezetőit osztotta ki.

Forrás:

KH/Unian