Gyalult káposztában utazott az ukrán csempészcigi az M7-es autópályán /videó/

A pénzügyőrök az M7-es autópályán egy Mercedes kisbuszt ellenőriztek. A pénzügyőrök a csomagtérben szállított gyalult káposztával teli műanyag hordó súlyát túl könnyűnek találták, ezért azt alaposabban is átvizsgálták.

A NAV munkatársai a káposzta alá rejtve adózatlan cigarettát találtak, ezért a járművet a rédicsi vizsgálóba kísérték. A tételes ellenőrzésen Harley, a szolgálati kutya a busz belső utasterében jelzést adott, a gyári üregekből és a kárpit alól különféle márkájú adózatlan cigaretta került elő. A sofőr a jövedéki termékek eredetét igazolni nem tudta.

A pénzügyőrök az 1 000 doboz adózatlan füstölnivalót lefoglalták és költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. A sofőr a megközelítőleg kétmillió forintos bírságot a helyszínen megfizette.

Gyalult káposztában utazott a csempészcigi

Gyalult káposztában utazott a csempészcigi Zala megyei munkatársaink Harley, a kábítószer- és cigarettakereső kutya segítségével 1 000 doboz adózatlan cigarettát találtak egy kisbuszban. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás. A pénzügyőrök az M7-es autópályán egy Mercedes kisbuszt ellenőriztek. A pénzügyőrök a csomagtérben szállított gyalult káposztával teli műanyag hordó súlyát túl könnyűnek találták, ezért azt alaposabban is átvizsgálták. Munkatársaink a káposzta alá rejtve adózatlan cigarettát találtak, ezért a járművet a rédicsi vizsgálóba kísérték. A tételes ellenőrzésen Harley, a szolgálati kutya a busz belső utasterében jelzést adott, a gyári üregekből és a kárpit alól különféle márkájú adózatlan cigaretta került elő. A sofőr a jövedéki termékek eredetét igazolni nem tudta. A pénzügyőrök az 1 000 doboz adózatlan füstölnivalót lefoglalták és költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. A sofőr a megközelítőleg kétmillió forintos bírságot a helyszínen megfizette.

Posted by Nemzeti Adó- és Vámhivatal on Thursday, July 11, 2019

Forrás:

NAV közösségi oldala, Fotó: illusztráció/Internet