Toronymagasan vezet Zelenszkij pártja Kárpátalján

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Nép Szolgája (Szluha Narodu) nevű pártja öt nappal az előrehozott parlamenti választások előtt nagy előnnyel, 41,3 százalékkal vezeti a pártok népszerűségi listáját Kárpátalján– derült ki egy felmérésből, amit a Mukachevo.net publikált.

A hírportál állítása szerint a felmérést az egyik bejutási küszöböt megugró politikai párt készítette a megyében, hogy pontosan melyik azt nem részletezik. A felmérés július 16-i eredménye alapján a Nép Szolgája nevű párt 41,3 százalékkal vezeti a népszerűségi listáját Kárpátalján.

Az Ellenzéki Platform – Az Életért párt a második legnépszerűbb 15,9 százalékkal, Petro Porosenko volt elnök Európai Szolidaritás néven újjáalakított pártja 11,4 százalékon áll a harmadik helyen. A Julija Timosenko volt kormányfő vezette Haza (Batykivscsina) 10,6 százalékkal került a negyedik, még befutó helyre. Vidékünkön Szvjatoszlav Vakarcsuk rockénekes Hang (Holosz) nevű pártjának támogatottsága van még az ötszázalékos bejutási küszöb fölött Kárpátalján, 6,3 százalékon állnak.

Az Ellenzéki blokk esetében 4,2, a Ihor Szmesko volt SZBU-főnök Erő és Becsület nevű pártjának 3,1, Anatolij Hricenko vezette Polgári Álláspontnál 3,0 százalékos támogatottságot mértek, Volodimir Grojszman kormányfő vezette Ukrán Stratégia párt ép hogy meghaladja a 2 százalékot.

Egy hónap elején készített felmérés szerint öt párt jut be az új ukrán parlamentbe.

Forrás:

KH/Mukachevo