Zelenszkij meglökte a védelmi minisztert?

Előkerült egy videofelvétel, amin úgy tűnik, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök társaságban meglöki Sztepan Poltororak védelmi minisztert. Az eset a védelmi tárca udvarán történt.

A felvételt a NAS tévécsatorna hozta nyilvánosságra. Később a védelmi minisztérium közleményt adott ki a videóval kapcsolatba, amiben azt közölték, hogy Poltorak és a mellette álló Homcsak mindössze hátrébb lépett, hogy Zelenszkij négyszemközt tudjon beszélni az elnöki hivatal helyettes vezetőjével.

Az állítólagos lökés akkor történt, amikor Zelenszkij megtekintette a Kelet-Ukrajnában szolgálatot teljesítő katonáknak szánt mobilházakat.

A felvételen az látszik, hogy Zelenszkij Ruszlan Homcsak vezérkari főnökkel, Ruszlan Rjabosapka az elnöki adminisztráció helyettes vezetőjével és egy ismeretlen férfivel beszélget, amikor hirtelen oldalra fordul és mintha egyik kezével meglökné a mellette álló védelmi minisztert, aki ettől hátrébb lép kettőt.

Később egy mások felvétel is előkerült, amin széles mosollyal az arcán hallgatja Poltorak jelentését, majd látványosan megveregeti a miniszter vállát, akin egyáltalán nem látszanak a sértődöttség jelei.