Áttörést várnak az ukrán gazdaságban

A választási láz elcsitultával várhatóan békésebb idők következnek Ukrajna számára, és az ország végre a valódi fejlődés útjára léphet, közli a facenews.ua.

A portál szemleírója szerint a következő négy évbe áttörést lehet elérni az ukrán gazdaságban. Erre szolgál alapul a parlamenti választás eredménye: a választók még soha nem voltak ennyire egyöntetű állásponton . A narancsos és a kék hatalom utáni vákuumos időszak után a „zöldek” kezében van az irányítás.

Az új hatalommal szemben nagyok az elvárások.

A mélységesen alul beruházott és lenézett ország korlátlan lehetőségeket biztosíthat a befektetők számára. Ám ha a hatalmon lévők megint rálépnek az elődök gereblyéjére, az hatalmas csalódást okozhat, ami miatt a 2014-es események virágos rétnek tűnhetnek majd. A fejlődéshez persze az is kell, hogy Oroszország ne tegyen keresztbe, ne tekintse ellene irányuló fenyegetésnek az ukrán sikereket.

Tény, hogy a külföld és a belső piac most optimista szemüvegen át tekint Ukrajnára, a befektetők örülnek a hatalom egy kézben való egyesítésének, a kiélezett politikai éra végének.