Nem piszkálják Baloga győzelmét

A választási bizottság ugyanis nem rendeli el a szavazatok újraszámlálását csak azért, mert kicsi a szavazatkülönbség a 69. számú, Munkács központú választókerületben, írja a Mukachevo.net.

Kedden késő estig ülésezett a 69-es egyéni választókerületi választási bizottság, végül elutasították Viktor Baloga és Edgar Tokar beadványát. A kárpátaljai oligarcha-politikus, az Egységes Centrum (JC) vezére és a Nép Szolgája párt által indított jelölt a szavazatok újraszámolását indítványozta egyaránt 13, összesen 26 szavazókörben. A bizottság arra a megállapításra jutott, hogy a szabálysértések, amelyeket a megfigyelők rögzítettek nem voltak lényegesek, ezek nem befolyásolták a választókerületi eredményeket, így indokolatlan a szavazatok újraszámlálása.

Emlékeztetőül Viktor Baloga a szavazatok 35,81 százalékát szerezte meg, 789 szavazattal kapott többet, mint a második helyen végzett Edgar Tokar.

Eldőlt az egyéni mandátumok sorsa Kárpátalján

A 68. számú ungvári központú választási kerületben az alábbi eredmények születtek: Horvat Robert, a szavazatok 19,66%-ával nyert, azaz 14 207 szavazatot kapott. Barta József, a KMKSZ alelnöke 12,37%-al a negyedik helyen végzett, 8 939 szavazattal. A 69. számú munkácsi központú választási kerületben az alábbi eredmények születtek: Viktor Baloga, a szavazatok 35,81%-ával nyert, azaz 21 265 szavazatot kapott.

Forrás:

KH/Mukachevo