Ukrajnának borzalmas az imázsa

A 112.ua híre szerint Hugh Mingarelli, az EU ukrajnai képviseletének vezetője kijelentette, hogy borzalmas az ország nemzetközi megítélése, ám ebben maga Ukrajna a legfőbb okozati tényező.

A francia diplomata egy lapinterjúban fejtette ki véleményét. Mint megjegyezte, sajnálatos, hogy Ukrajnát azonnal a korrupcióval és más negatív dolgokkal azonosítják. Ezen az új hatalomnak mindenképp változtatni kell. Mingarelli felsorolta azokat a prioritásokat, amelyekkel szerinte foglalkoznia kell Zelenszkij csapatának.

A cselekvési listán szerepel például a földreform, a hatalom decentralizálásának folytatása, az energetikai szektor és a jogvédő szervek reformja.

A diplomata megjegyezte, sokkal sötétebb az ukránok által önmagukról festett kép, mint amilyen az a valóságban.

Tehát maguk az ukránok tehetnek legtöbbet azért, hogy az országukról alkotott abszolút negatív vélemény megváltozzon. Szerinte Zelenszkij jól látja a helyzetet és igaza van, amikor a mielőbbi békekötésről és a korrupció visszaszorításáról beszél.

A portál megjegyzi, hogy az EU ukrajnai képviseletének vezetője a nyár végén befejezi a 2016-ban kezdett ukrajnai küldetését.

Forrás: