Az ukrán rendőrség Donec-medence “felszabadulására” készül

Az ukrán rendőrség nagy lendülettel készül a szakadárok által megszállva tartott Donec-medence felszabadulása utáni időkre, írja a korrespondent.net a nemzeti rendőrség sajtószolgálatára hivatkozva.

Mint arról Ivan Varcsenko, a belügyminiszter tanácsadója beszámolt, egy direkt e célból létrehozott kiképzőtáborban 800 főt készítettek fel a felszabadítást követő időszakban való szolgálatra. A kiképzésben részt vettek a nemzeti gárda egységei, a határőrség és a katasztrófavédelem alakulatai.

A kadétokat nemzetközi békefenntartói tudnivalókból is kioktatták, gyakorolták a lakossággal szembeni viselkedést, és tanulmányozták a térség gazdasági és szociális helyzetét. A tájékoztató szerint a felszabaduló területen 16 rendőrkapitányságot hoznak létre, amelyek feladata a közrend védelme és az emberek nyugalmának biztosítása lesz.

A rendőrség már minden fontos részletet kidolgozott a hatalom váltást követő időszakra és arra is kész tervük van, miként fogják re integrálni az ott élőket az ukrán társadalomba, közölte Ivan Varcsenko.